Sitat Petter Næss

“Morten snur ting på hodet, skaper nye perspektiver og åpner opp nye muligheter. Det er i det hele tatt at utrolig at denne mannen som er så kunnskapsrik er såpass tjukk i huet!

Det er underlig at Morten Magnus Faldaas nå har fått seg sin egen hjemmeside! Jeg er ganske sikker på at han har en egen PC, men jeg er mer usikker på om han vet hvordan man slår den på. Morten er en analog mann. En moderne nostalgiker.

Det hender jeg går på ski med Morten. For en utålmodig fyr som meg er det en påkjenning. Han er så levende engasjert i alt som foregår foran, bak, på sidene og i løpet at vi nesten ikke kommer noen vei. Men den veien vi kommer er til gjengjeld innholdsrik og svært interessant. Stappfull av betraktninger, anekdoter, observasjoner.

Denne langsomme skiløperen er en dyktig fagperson som er nysgjerrig på det meste. Han er skarp, meget generøs, følsom og tydelig. En ekte kunstner. Det er mange som har lært mye av Morten, og det er mange som har kommet inn på Teaterhøgskolen etter å ha lest med ham. Jeg har selv hatt ham som instruktør. Han har svært gode analytiske evner og som regissør har han lært meg mye.”

– Petter Næss / Oscarnominert filmregissør